daktentefestival

4, 5, 6 juni 2021

Arendonk, BelgiË

Niet getreurd, de 2020 editie halen we dubbel zo dik in 2021!

Kom tijdens het daktent-festival België ervaringen uitwisselen bij het kampvuur, genieten van een koud pintje uit de bar, komt tot rust in onze welness corner of doe mee aan leuke activiteiten. Op deze pagina vind je alle info over onze 2de editie. 

POP-UP  DAKTENT-CAMPING

Dit jaar gaat het festival door op de pop-up camping in Arendonk. Een camping speciaal ontwikkeld voor het festival van 2021. Op 7 km van de Nederlands grens van 5 minuutjes rijden van de snelweg.

Op de camping vind je 2 velden die plaats geven aan maar liefst 53 daktenten. Ook wordt een sanitair hoek met toiletten, douches met warm water en afwasplaats voorzien. Er is een ontmoetingsplaats rond de vijver met kampvuur plaatsen en een bar uitgebaat door vzw de Reuzentuin. 

En last but not least maken we dit jaar een (privé) welness corner met sauna en/of huttub die je per uur kan huren.

PLANNING

Vrijdag: 

15:00 Opening terrein

19:00 Opening bar en aanmaken kampvuur

22:00 Laatste mogelijkheid om terrein op te rijden

Zaterdag: 

10:00 Activiteiten

14:00 Start info moment met workshops/initiaties opening bar

18:30 Gemeenschappelijke maaltijd 

19:00 Aanmaken kampvuur

Zondag: 

10:00 Activiteiten

15:00 Laatste moment om terrein af te rijden.

ACTIVITEITEN

Op zaterdag ochtend (10u30-12u30) en zondag ochtend (10u30-12u30) worden er activiteiten aangeboden. Deze zijn gratis voor de deelnemers van het festival en geheel vrijblijvend. Momenteel word er nog druk aan het programma gewerkt, maar we kunnen jullie al wel vertellen dat het houtsnijden onder begeleiding van Hausegemacht dit jaar weer terug komt!

BAR VOOR HET GOEDE DOEL

Heel het weekend word er op de ontmoetingsplaats een bar uitgebaat door vzw de Reuzetuin. Deze plaatselijke vzw is geld aan het inzamelen om een kleinschalig woonzorgcentrum te bouwen voor ouderen met een beperking in het hartje van Arendonk.  Ook de tuin van het complex zal een belangrijke functie vervullen. Vooreerst zal deze het werkgebied vormen voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Daarnaast worden er nu reeds activiteiten georganiseerd, waarbij ecologische bewustwording steeds een prominente plaats krijgt.

WELLNESS CORNER

In samenwerking met Sauna on Wheels kan je dit jaar helemaal relaxen tijdens het festival. Zij voorzien een 6 persoons sauna zone en 6 persoons hottub zone. Deze kunnen apart afgehuurd worden per uur voor 35 euro. Het is ook mogelijk om de twee zones samen af te huren per uur voor 60 euro. Sauna on wheels zorgt voor een mooi aangeklede zen omgeving in een verborgen hoekje van het terrein inclusief douches, ligbedden, handdoeken, ... .

ECO FRIENDLY

Onze pop-up daktent-camping bevind zich op een weide waar normaal dieren op staan te grazen. Voor de gezonheid van de dieren willen wij er zeker van zijn dat er geen schadelijke stoffen op en rond het veld komen. Om dit te kunnen garanderen hebben we een samenwerking met Botma & van Bennekom en krijgt elke plek een blokje natuurvriendelijke zeep. Ook voorzien wij eco friendly zeep aan de afwasplek. 

Zelf je eigen eco friendly zeep mee nemen is natuurlijk ook toegestaan.

TICKETS

De ticket verkoop is open, selecteer via de knop tickets de voor jou gewenste tickets.

Basis ticket 85,00 EUR: Voor 1 voertuig + 2 personen

Elec ticket 5,00 EUR: Breid je basis ticket uit met een elec aansluiting.

Extra persoon +13 25,00 EUR: Een extra persoon vanaf 13 jaar. 

Extra persoon -13 0,00 EUR: Een extra persoon vanaf 5 tot en met 12 jaar.